Ιστορίες Εθελοντών

/Ιστορίες Εθελοντών
Ιστορίες Εθελοντών 2017-12-14T11:47:32+00:00

Γράφει η Μαριάνα….

Θησαυρέ μου

Την ημέρα που ήρθα στο βρεφοκομείο να παίξω για πρώτη φορά μαζί σου, σε είδα πεσμένη στο πάτωμα να κλαις και να απαιτείς το παιχνίδι που σου είχαν πάρει. Φώναξα το όνομα σου, γύρισες, και άπλωσα τα χέρια μου για να σε κάνω μια αγκαλιά. Σηκώθηκες, πήρες το παιχνίδι που ήθελες και δειλά δειλά ήρθες κοντά μου. Απο τότε γίναμε μια ζεστή αγκαλιά.

Τα Σ/Κ και οι γιορτές στο σπίτι μας γέμισαν με την παρουσία σου, τις φωνές και τα γέλια σου. Κατάξανθη, ζωηρή γεμάτη περιέργεια για τα πάντα.

Η ζωή πάντα μας εκπλήσσει με τα παιχνίδια που μας παίζει. Πάντα είχαμε την αίσθηση ότι σε ξέραμε, οτι ήσουνα πολύ δικό μας παιδάκι, κι όταν μάθαμε την καταγωγή σου είπαμε «δεν είναι δυνατόν, απ’ όλα τα παιδάκια του βρεφοκομείου μας έδωσαν να προσέχουμε εσένα».

Το καλοκαίρι που μας πέρασε έγινες 8 χρονών! Ήρθα στα γενέθλια σου, και σε βρήκα μια κοπελίτσα όμορφη, αεικίνητη, ανεξάρτητη να διεκδικεί και να χαμογελάει όπως τότε!

Θα κρατήσω πάντα στην καρδιά μου και στο μυαλό μου αυτό που μου είπες όταν σε συνάντησα τρία χρόνια μετά την υιοθεσία σου «δεν θυμάμαι ποιά είσαι, αλλά σ αγαπώ πάρα πολύ «Να είσαι πάντα καλά νεράιδα μου

Η Νάνα σου

 


 

Γράγει η Ν.Λ…..

Αγαπημένο μου γλυκό παιδί, μου ζήτησαν να γράψω τα συναισθηματά μου από την στιγμή που συντηθήκαμε. Κάπως δύσκολο να εκφράσω τόσα πολλά συναισθήματα .

Τι να θυμηθώ; τα ματάκια σου που με κοίταξαν στην πρώτη μας συνάντηση και ένοιωσα όλος ο κόσμος να γεμίζει απο αυτό το αθώο βλέμμα; τα χεράκια σου όταν τα τύλιγες γύρω από τον λαιμό μου σε μια ζεστή και τρυφερή αγκαλιά, γεμίζοντας την ψυχή μου με ένα τόσο γλυκό και πρωτόγνωρο συναίσθημα; Την απέραντη χαρά που μου έδωσες οταν άρχισες να μου λές τα πρώτα σου λογάκια μπερδεμένα αλλά τόσο χαριτωμένα; Πως να μην θυμηθώ το φτερούγισμα που ένοιωθα κάθε φορά που σε έβλεπα να μεγαλώνεις, να πηγαίνεις στο σχολείο.Πόσο περήφανη αισθανόμουν όταν σε έβλεπα να μαθαίνεις να διαβάζεις, να γράφεις, να κολυμπάς. Σε φωτογράφιζα συνεχώς, θέλοντας να αποθηκεύσω αυτές τις μοναδικές στιγμές που ένοιωθα απέραντα ευτυχισμένη χάρη σε σένα.

Πώς να μη πλημμυρίζει όλο μου το είναι από ευτυχία τώρα που σε βλέπω να έχεις ενηλικιωθεί και ετοιμάζεσαι να πάς φαντάρος.

Δεν θα παραλείψω κάποιες στιγμές, που ένοιωσα λύπη-αγωνία-άγχος για όλα αυτά που περάσαμε, φόβο μήπως χαθούμε στην πορεία άσχημων καταστάσεων.

Όλα αυτά όμως μας έκαναν πιο δυνατούς, τα ξεπεράσαμε, τα ξεχάσαμε και μας έμειναν μόνο οι γλυκιές τρυφερές στιγμές μας.

Ο Θεός μου έδωσε αυτό το μεγάλο δώρο, να σε φέρει κοντά μου. Εύχομαι να σε προστατεύει σε όλη σου την ζωή, μόνο αυτό θέλω.

Σε ευχαριστώ που ήρθες και γέμισες με φώς την ζωή μου.

ΧΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΝ Τ. ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ